sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

NUUDELIT TOFULLA JA VIHANNEKSILLA // NOODLES WITH TOFU AND VEGGIES

Haudihauhau! Kuka ei muka rakasta aasialaista ruokaa? KUKA! Noh sitähän minäkin. Se makujen harmonia. Limeä kahmalokaupalla. Elikkä näillä saatteilla reseptin pariin. Tää on aikamoinen kaapintyhjennys-sekameteli. Ja halusin kokeilla tehdä tofua. Uusi juttu mulle siis! Yritin kokkailun lomassa painaa mieleen, mitä sitä tuli sekaan heitettyä, ja miten paljon.

Ainekset (4 annosta)
½dl maapähkinöitä
½ punasipulia
3 herkkusientä
½ kesäkurpitsaa
½ suippopaprikaa
pari kourallista pinaattia

500g tofua
3 "levyä" lasinuudelia

Öljyä (miel. kookos- tai seesami)

maustamiseen: Limeä, osterikastiketta, sitruunapestoa, inkivääriä maun mukaan.



 1. Paahda pähkinät öljyssä kunnes saa väriä, suolaa. Nosta sivuun odottamaan.
2. Pilko vihannekset ja tofu sopivaksi kokeviksesi paloiksi. 
3. Kuumenna n. litra vettä kiehuvaksi, laita nuudelit kulhoon, johon mahtuu kaatamaan vedet päälle. Kaada kiehuva vesi nuudelien päälle ja anna hautua 2min. Tämän jälkeen valuta nuudelit ja jätä odottamaan.
4. Kuumenna wokkipannu, lisää öljy ja tofut. Paista hetki lisää sitten vihannekset ja pähkinät. Nyt voit alkaa maustamaan! Purista sekaan inkivääriä (tämä on kätevää tehdä valkosipulinpuristimella, rutkasti limeä ja osterikastiketta sekä pestoa (ja kun sanon rutkasti, tarkoitan tietenkin pikkuhiljaa, välillä maistellen ja makuja säädellen) JOS sulla sattuu olemaan, laita sekaan myös sitruunabalsamicoa. Ei pakollinen.

 Itsehän olen häveliään noviisi näissä vaihtoehto proteiineissa. Häpeän nimissä myönnän valinneeni halvimman tofun. Ihan ok se oli, onko näissä paljon eroja?

 Kunnon uittaminen osterikastikkeessa, balsamicossa ja limessä! Maustamiseen kannatta rohkeasti käyttää myös ihan vaan merisuolaa ja esimerkiksi valkosipulia. Tällä kertaa päädyin itse aijemmin mainittuihin makuihin, mutta kokeilemalla kehittää itselleen kaikkein maistuvimman seoksen!

Tuomio: Tofu ei välttämättä oo just mun juttu. Mutta oikeesti hyvä ja edullinen vaihtoehto jos haluaa vähentää lihaa ruokavaliossa ja kiristää kukkaronnyörejäkin vähän! 
See ya 8) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti